Srčika

inštitut za zakonsko in družinsko terapijo

PREDAVANJA IN SKUPINE

Šola rahločutnega starševstva

Namenjena je staršem otrok do 10. leta starosti, ki se vprašanj ne ustrašijo, ampak jih vzamejo kot izziv za to, da pridejo do novih odgovorov in svojega otroka še bolj začutijo. Otrokov razvoj namreč terja od vsake mame in od vsakega očeta, da skupaj z njim raste.

Če z otrokom izgubimo stik, zaupanje, sproščeno odprtost, če ne vemo, kako bi ga ogovorili, da nam kaj več pove o sebi – takrat otrok ostaja sam s svojimi vprašanji, dvomi in stiskami, vse dokler starši ne najdemo spet poti do njega.

Morda nam včasih daje čutiti, kot da nas zavrača, a to je le zunanja obramba, globoko v sebi pa vedno išče in hrepeni po tem, da ga sprejmemo, razumemo, umirimo in z njim vztrajamo preko njegovih težav.


To od vsakega starša zahteva, da z otrokom vztraja, ko te on pošilja stran; da verjame vanj, ko on obupuje in dvomi v svoje sposobnosti; da ga spodbuja, ko mu zmanjkuje energije in ne vidi smisla; da hoče preprosto biti z njim v njegovem strahu,  jezi, žalosti in seveda tudi v igri in veselju.

Na skupini bomo torej govorili, na kakšen način biti z otrokom, da otrok v polnosti živi svoje otroštvo in starša v polnosti svoje starševstvo. Starši se moramo vedno zavedati, da je oboje odvisno le od nas samih.

Šola rahločutnega starševstva obsega 5 srečanj.

Kdaj?  Ob četrtkih  ob 17:30—19:30  na 14 dni.
             Prvo srečanje je v četrtek 11. aprila.

Kdo vodi?  Dr. Andreja Poljanec in mag. Luka Mavrič s sodelavci.
Prijava in dodatne informacije: info@srcika.si

Apycom jQuery Menus