Srčika

inštitut za zakonsko in družinsko terapijo

AKTUALNO

Program:  Retorika za otroke od 5. do 9. razreda

Čemu ta program?

Na Terapevtskem inštitutu Srčika smo zasnovali inovativen program retorike za otroke z namenom, da že v odraščajočih letih otroci spoznajo in osvojijo veščino, ki postaja v našem življenju vedno pomembnejše: govorni nastop.

V obdobju pubertete (začetek okoli 10. – 12. leta starosti) si otrok začne postavljati vprašanja o sebi, postopoma se oblikuje njegova samopodoba, ki je v veliki meri povezana s tem, kako ga vidijo drugi. Pojavljajo se mu prvi občutki zadrege, sramu in strahu. Ta občutja so mu povsem nova, jih prej ni poznal in nanje ni pripravljen. Zaradi vseh teh sprememb, ki jih otrok doživlja v sebi, pa naleti na veliko zadrego, ko mora pred razredom zrecitirati pesem, predstaviti referat ali izpeljati govorni nastop. V tej zadregi je otrok običajno napet, nesproščen, besede se mu zatikajo, zgodi se mu miselna blokada, ne zna vzpostaviti stika s poslušalci in gleda v tla…

Na našem inštitutu smo zasnovali delavnico po načelih ruskega gledališkega teoretika in praktika Stanislavskega, čigar vaje sproščanja in tehnike zbranosti so uporabne tudi daleč zunaj gledališča. Preko njih bomo sproščali napetosti iz telesa, ki hromijo telo, se vadili v zbranosti, odpravljali miselne blokade ter se naučili vzpostaviti stik s seboj in z občinstvom.

S prijavo na delavnico boste otroku omogočili, da se nauči, kako se soočati s strahom pred nastopanjem in kako premagati tremo. Vaš otrok bo na teh delavnicah dobil dragoceno znanje, ki ga bo lahko vse življenje uporabljal, ko bo stal pred izzivi nastopanja v javnosti.

Delavnica vključuje 10 srečanj po dve šolski uri.

Kdaj? ob petkih od 15.00 do 16.30.

Začetek v petek 7. marca.

Delavnico vodita Mirjam in Luka Mavrič

 

Delavnica:  VEČER ZA NAJU

Delavnica je namenjena vsem tistim parom, ki se jim zdi vredno investirati v odnos, saj vedo, da so zares srečni šele takrat, ko so skupaj srečni. Takrat je to tisti prostor, iz katerega črpajo življenjsko moč za vse ostale izzive.

Na vsakem srečanju obravnavamo določeno temo, ki paru razkriva in pomaga razumeti dinamiko njunega odnosa z vsemi zapleti in rešitvami, tako da drug drugega spoznata in začutita na nov način.

Delavnica poteka v obliki majhne skupine do 7 parov in vključuje 4 zaporedna srečanja, vsak petek ob 18.30 - 20.00.

Prva delavnica se začne v petek, 7. marca in se zaključi v marcu. Druga delavnica se začne 4. aprila.

Cena: 50 EUR za vsa 4 srečanja na par.

Prijave sprejemamo do 15. 2. oz. do zapolnitve mest na naslov info@srcika.si 

Delavnico vodita Mirjam in Luka Mavrič

 

Program: TELO SEM JAZ

Program TELO SEM JAZ je velika novost v našem prostoru, saj smo na našem terapevtskem inštitutu Srčika v sodelovanju s strokovnjaki iz različnih področij razvili precej drugačen - holističen pristop k oblikovanju telesa.

Relacijski terapevt vam bo pomagal, da boste naredili miselni in čustveni preklop, ki se odraža na bolj sočutnem odnosu do lastnega telesa. Dotaknili se boste čustvenih področij (stisk) v vašem življenju, ki jih nadomeščate s hrano, pa se tega morda niti ne zavedate.

Profesionalni osebni trener vas bo na poseben način vodil skozi treninge z lastno težo, kjer boste razvili določene mišice in izgubili maščobo na najbolj trajen način, brez nepotrebnih diet. S tem pristopom si ne boste uničili metabolizma in porušili hormonskega ravnovesja, kot se žal prepogosto dogaja v številnih dietah.

Če želite kaj spremeniti v vašem odnosu do sebe, da bo vaše telo vaš prijatelj in ne sovražnik, da se boste dobro počutili v svojem telesu, da se vaše misli ne bodo neprestano vrtele le okoli hrane ali preštevanja kalorij, nas pokličite oz. pišite.

Program vodijo relacijska terapevtka Mirjam Mavrič, prof. os. Trener Mito šinkovec in nutricistka Romana Bizilj.

Več o programu TELO SEM JAZ

Prijave:
E-mail: info@srcika.si
GSM: 064 128 765

Apycom jQuery Menus